hits
Life by Lea reiff - Design by Julie Viktoria
Design by Julie Viktoria Design by Julie Viktoria

Paris Q&A answers

Loooong overdue I have decided to answer all of the questions from the Q&A about Paris. But now that I have finished a year in Paris, I can fully answer them all. They are mostly in Norwegian, so I'll reply in Norwegian as well. 

Hva studerer du og er det vanskelig? Vil du si at man er nødt til å være veldig god i engelsk for å klare det? Hvor vokste du opp og kan du fortelle litt om familien din?:)

beundrer deg!: Jeg studerte International business administartion. Noe som var vanskeligere en jeg hadde trodd, spesielt økonomi fagene, men det er fult mulig å gjøre det bra. Du må legge all fokus på fagene, så om engelsken din er svak, kan det bli vanskelig. Når det kommer til familien min er det ikke så mye å si, de var veldig greie å støttet meg i å studere i utlandet, men jeg savnet inderlig søsknene mine!

Har du lært deg noe fransk? Eventuelt kunne du noe fra før? Nei og nei, jeg gikk på Amerikansk skole og snakket engelsk med alle vennene mine.

Jeg ser at du shopper en del, og spiser ute på dyre restauranter og kafeer, hvordan har du råd til det? Jeg hadde et budsjett som de aller aller fleste har, så er det bare hvordan man prioriterer pengene sine ut ifra hvor mye man har å rutte med. Jeg spiste en del ute, men vil ikke si jeg shoppet veldig mye. 

Hva er snittet for å komme inn på AUP? var det vanskelig og finne leilighet? hva går studiet ditt ut på? har du spart opp mye, eller lever du av studielånet? Snittet for å komme inn er 4, men om du sliter med å oppnå det på VGS blir det vanskelig når du begynner på AUP. AUP hjelper deg meg leilighet om du ber om det. Når det kommer til penger hadde jeg litt sparepenger i tillegg til at jeg fikk en del hjelp hjemmefra. Også får man jo fra lånekassen. 

Får norske jenter mye oppmerksomhet i Paris? Blonde jenter litt ekstra kanskje, men vil ikke si jeg følte meg spesielt spesiell fordi jeg var Norsk. Alle vennene mine kom fra forskjellige land så alle var utenlandske. 

Har du noen bra uteplasser å anbefale som du liker og synes er bra i paris? hva har man på seg ute på byen i paris i forhold til Norge? Av utesteder vil jeg anbefale 79, La Villa, Matignon og Titty Twister. Jeg gikk alltid med kjole eller pyntet topp, og man MÅ gå i heler, ellers kommer du ikke inn. 

Hvordan er utelivet og guttene i Paris i forhold til i Oslo? Det kan ikke sammenlignes en gang. Når det gjelder utelivet er det ikke særlig bra om du ikke har bord, men om du har det er det veldig gøy. Man danser ikke på noe dansegulv, men du er på bordet ditt. Alle guttene jeg ble kjent med og var med er oppdratt til å være mye mer gentleman enn det guttene er her hjemme i Norge. 

Hvordan valgte du Paris i stedet for USA? Hvilke alternativer stod det mellom i USA? Jeg hadde lyst til å være i Europa, pluss veldig mange av de norske som drar til USA ender opp bare å henge med Norske, det ville jeg ikke. Jeg hadde ikke noe konkret alternativ i USA.

Hvor liker du deg best i USA? Jeg vurderer nemlig å ta et år i USA og studere, men har aldri vært der før. Kan du være så snill og bare skrive litt om de forskjellige delstatene? Jeg prøver å tenke praktisk og ikke leve i ?fjortis?-boblen om å bo akkurat der det høres mest fantastisk ut, skjønner du hva jeg mener? F.eks. har jeg hørt at det er veldig vanskelig å komme seg rundt i LA uten å ha egen bil. I tillegg kunne jeg tenke meg å bo på østkysten fordi det er kortere til Norge. Hva synes du om byene i Florida, hvilke er best for en ung student? Hva med Miami? I de aller fleste byen i USA må du ha bil, uten om NYC. Jeg skal selv flytte til Miami, det er en fantastisk by. Og ikke så veldig stereotype Amerikansk. 

Hva er slektsforholdet ditt som gjør at du er halvt amerikansk? Faren min er derifra. 

Hva er forskjellen på franskmenn og amerikanske menn? De kommer fra helt forskjellige kulturer, så en hel del.